Wat is een Goede Bloeddrukmeter?

Als je eindelijk de beslissing hebt genomen om een bloeddrukmeter te kopen dan kom je natuurlijk tot de conclusie dat je eigenlijk niet zo heel veel weet over bloeddrukmeters.

Je zit met de brandende vraag “wat is een goede bloeddrukmeter?”

Er zijn een paar dingen waar je naar moet kijken bij het bepalen van de kwaliteit van een bloeddrukmeter

De prijs van de bloeddrukmeter

Het verschil in kwaliteit tussen bloeddrukmeters is vaak verbonden met de prijs. Des te hoger de prijs des te beter de bloeddrukmeter is een stelling die voor de meeste gevallen ook opgaat. Dit wilt echter niet zeggen dat goedkope bloeddrukmeters niet goed kunnen zijn maar hou dan vooral rekening met het Merk. Vaak bieden bijvoorbeeld supermarkten bloeddrukmeters aan voor nog geen 20 euro. Wees altijd kritisch bij zulke acties en vraag desnoods raad aan je huisarts.

Het Merk van de bloeddrukmeters

Het merk van de bloeddrukmeter speelt ook zeker een rol. Hieronder vind de aanbevolen merken van bloeddrukmeters.

  • Omron
  • Microlife

Klinisch gecertifeerde bloeddrukmeters

Als bloeddrukmeters klinisch gecertifeerd zijn dan betekend dit dat deze door een onafhankelijke partij is goedgekeurd. Het word dus zeker ook aangeraden om eerst deze lijst te bekijken.

De lijst vindt u hier

Het type van bloeddrukmeter

Het type van de bloeddrukmeter speelt natuurlijk ook een grote rol aangezien niet elke methode van afnemen van de bloeddruk even accuraat en betrouwbaar is. De bovenarm bloeddrukmeters worden aanbevolen omdat deze het meest accuraat en betrouwbaar zijn. Daarnaast kan je zeker ook de polsbloeddrukmeter gebruiken maar vermijdt zeker de vinger bloeddrukmeter aangezien deze zeer onbetrouwbaar is.

Als je met al deze punten rekening houdt tijdens het kiezen van een bloeddrukmeter dan heb je zeker een goede bloeddrukmeter.

Hulp nodig bij het kiezen van de beste bloeddrukmeter?